Курка в медово-гірчичному маринаді в духовці

Курка в медово-гірчичному маринаді в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Почнемо з приготування соусу. Підготуємо інгредієнти для нього.

Якщо мед у вас густе, злегка розтопити його (можна в мікрохвильовці). До нього додаємо соєвий соус, гірчицю, роздавлений і дрібно порізаний часник. Все перемішуємо.

Далі помиємо і обсушим курку паперовою серветкою. Всередині і зовні натираємо тушку сіллю і чорним перцем. Внутрішньо добре покласти будь-яку начинку, я кладу просто пучок кропу для аромату.

Готуємо рукав для запікання і зав’язуємо його з одного боку. Поміщаємо в нього тушку птиці і поливаємо її маринадом з усіх боків і всередину, розподіляємо рівномірно на всі частини. Зав’язуємо пакет з іншого боку і ставимо в холодильник маринуватися на 2-3 години.

Після цього ставимо її в розігріту до 180 градусів духовку на годину-півтори. На завершальному етапі приготування краще розрізати пакет для того, що б скоринка вийшла більш рум’яної. Страва готова!