Блюдо, приготоване з курячої тушки разом з овочами, стане відмінним стравою будь-якого меню!
Інгредієнти
Курка – 1 шт. | |
Сирний соус – 4 ст. ложки | |
Соєвий соус – 40 мл | |
Масло рослинне – 30 мл | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Картопля – 4-5 шт. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Перець болгарський – 1-2 шт. |
Для приготування запеченої курки в духовці нам буде потрібно ціла тушка птиці вагою приблизно 1500 гр. Спочатку ми замаринуем нарізану на шматки курку в сирному соусі, поєднаному з соєвим, потім відправимо її в духовку для запікання разом з нарізкою з овочів. З овочів ми візьмемо картопля, солодкий болгарський перець, ріпчасту цибулю. Для запікання інгредієнтів потрібно деко. Інші подробиці реалізації рецепта нижче в описі з фото.
Покроковий рецепт
Отже, беремо цілу тушку птиці. Курка повинна бути в размороженном стані. Промиваємо її. Нарізаємо (або рубаємо) її на шматки приблизно однакового розміру. Перекладаємо курячі шматочки в макітру.
Додаємо до курячих шматочків готовий сирний соус (продається в будь-якому продуктовому магазині), підливаємо трохи соєвого соусу. Частини курочки приправляємо злегка сіллю, можна кинути своїх улюблених спецій.
Добре перемішуємо інгредієнти в мисці й відправляємо їх маринуватися.
Добре перемішуємо інгредієнти в мисці й відправляємо їх маринуватися.
Замариновані курячі частини і овочі розподіляємо по листу.
Відправляємо деко з куркою і овочами в духовку, яку потрібно прогріти до 230 градусів. Запікаємо страву трохи більше години. Курка, запечена в сирному соусі разом з овочами, готова. Всім приємного перекусу!