Курка в соєвому соусі

Курка в соєвому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Для рецепту необхідно велике куряче філе, цибулю білий або червоний, 3-4 ст. ложки соєвого соусу, чайна лужка меду, рослинна олія для смаження. У цьому рецепті немає необхідності використовувати спеції. Сіль в достатній кількості присутній в соєвому соусі, який надає страві особливий аромат. Мед для курки, приготованої можна використовувати будь-який.
Цибулю необхідно порізати великими шматочками і обсмажити на сильному вогні, додавши рослинного масла без запаху, до золотистого кольору.

Потім до цибулі, не знижуючи температуру, додати крупно порізане філе курки, 3-4 ст. ложки соєвого соусу, чайну ложку меду.

На сильному вогні обсмажити курку в отриманому соусі протягом 5-7 хвилин, потім закрити блюдо кришкою і готувати ще 10 хвилин при низькій температурі. Цибуля придбає коричневий колір із-за соєвого кольору, що робить страву не тільки незвичайним смаком, але і красивим.

Курка ніби карамелізується в гостро-солодкому соусі. Таке філе відмінно поєднується з гарніром з запеченого картоплі або відвареного рису.