Цей рецепт підійде для вечері або обіду на швидку руку. Курка виходить дуже соковитою і ароматною.
Інгредієнти
курка – 3 шматки | |
печериці – 300 гр | |
майонез – 70 гр | |
борошно – 50 гр | |
сіль – щіпка | |
спеції – за смаком |
Відмінно поєднується з будь-яким гарніром, будь то макарони, гречка або картоплю. Найголовніша перевага – смачна хрустка скоринка.
Покроковий рецепт
Курку розморозити і промити. Печериці порізати уздовж шириною приблизно 1 див. В окремій мисці змішати майонез, борошно і спеції. Повинна вийти маса консистенції як густа сметана, якщо виходить рідко – додати ще борошна.
У сковороду налити трохи оливкового масла. Курку жирно змастити майонезній сумішшю. Краще використовувати силіконову лопатку. Обсмажувати курку з кожної сторони приблизно 10-12 хвилин до появи золотистої скоринки. Потім, готову курку викласти в окрему тарілку.
У сковороду викласти печериці, додати сіль, спеції, зелень. Обсмажувати гриби близько 15 хвилин. Потім накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні ще 5 хвилин.
Потім викласти до грибів курку і тушкувати 10 хвилин під закритою кришкою. Періодично перевертаючи курку і помішуючи гриби. Готову страву подавати з будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре.