Курка з грибами – швидкий домашній рецепт

Курка з грибами – швидкий домашній рецепт – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінно поєднується з будь-яким гарніром, будь то макарони, гречка або картоплю. Найголовніша перевага – смачна хрустка скоринка.

Покроковий рецепт

Курку розморозити і промити. Печериці порізати уздовж шириною приблизно 1 див. В окремій мисці змішати майонез, борошно і спеції. Повинна вийти маса консистенції як густа сметана, якщо виходить рідко – додати ще борошна.

У сковороду налити трохи оливкового масла. Курку жирно змастити майонезній сумішшю. Краще використовувати силіконову лопатку. Обсмажувати курку з кожної сторони приблизно 10-12 хвилин до появи золотистої скоринки. Потім, готову курку викласти в окрему тарілку.

У сковороду викласти печериці, додати сіль, спеції, зелень. Обсмажувати гриби близько 15 хвилин. Потім накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні ще 5 хвилин.

Потім викласти до грибів курку і тушкувати 10 хвилин під закритою кришкою. Періодично перевертаючи курку і помішуючи гриби. Готову страву подавати з будь-яким гарніром, наприклад, картопляним пюре.