Ті, хто любить традиційну японську кухню, можуть приготувати надзвичайно смачну курку з овочами.
Інгредієнти:
– перець чилі червоний свіжий (один маленький стручок);
– велике куряче філе (дві штуки);
– сухе червоне вино (38 мл);
– болгарський перець червоний (дві штуки);
– кунжутне масло ароматне (за смаком);
– морква (84 м);
– рублена кучерява петрушка свіжа (26 р);
– невеликий баклажан (одна штука);
– мелений перець білий (за смаком);
– соєвий соус густий (135 мл);
– гімалайська сіль харчова (за смаком);
– рідкий мед квітковий (28 мл).
Процес приготування:
Гарненько відбити з усіх боків промите куряче філе, потім нарізати м’ясо цієї домашньої птиці невеликими кубиками, після цього почистити моркву і нарізати її шматочками. Промити баклажани і болгарський перець, потім ці овочі нарізати великими шматочками, після цього дрібно порізати стручок чилі перчика.
Розігріти у великій сковороді кунжутне масло, потім додати подрібнені овочі, при безперервному помішуванні обсмажувати їх приблизно сім хвилин.
По закінченні вказаного часу викласти в сковороду курячі шматочки, далі обсмажувати всі інгредієнти ще протягом п’яти хвилин на сильному вогні, насипати за смаком мелений перець. Додати в сковороду за смаком сіль, після цього в окремій ємності з’єднати квітковий мед, вино і соєвий соус, перемішати. Перелити приготовану винно-медовий соус в сковороду, до мінімуму зменшити вогонь, продовжити процес гасіння курки з овочами ще двадцять хвилин.
Як тільки японське блюдо з курки і овочів в винно-медовому соусі буде готова, перекласти його на плоску тарілку, присипати рубаною петрушкою і подавати в теплому вигляді.