Курка з рисом

Курка з рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Рис з куркою – що може бути простіше? Тим не менше, маленькі секретні інгредієнти можуть зробити смак цієї страви чудовим!

Інгредієнти

Куряча грудка – 400 р.
Цибуля – 1 шт.
Часник – 4 зубчики
Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л.
Борошно – 0,5 ст. л.
Соєвий соус – 2 ст. л.
Томатна паста – 1 ст. л.
Рослинна олія – 4 ст. л.
Рис – 200 р.
Вершкове масло – 40 р.
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком

Як приготувати Курка з рисом

Куряче м’ясо готують у багатьох країнах світу, всі рецепти, напевно, не вийде порахувати, таке їх величезна кількість, але ось куряче філе готувати потрібно навчиться, щоб воно виходило м’яким і соковитим. У нашому рецепті ми цього досягаємо за рахунок додавання соєвого соусу і гасіння грудки.

Для приготування знадобиться дуже простий набір продуктів: рис, куряче філе, олія для смаження і вершкове масло для рису, сіль, цибулю, часник, кукурудзяний крохмаль, борошно, сіль і приправи. Особливий смак цієї страви додадуть такі як спеції: чорний перець, насіння гірчиці, петрушка та інша зелень, червоний перець і коріандр.

Покроковий рецепт

Готуємо продукти для приготування: моєму м’ясо, чистимо цибулю і часник, кілька раз промиваємо рис.

Починаємо приготування з овочів, тому як вони перші вирушать в сковороду, ріжемо так як більше подобається. В рецепті півкільця з лука і кільця з часнику.

Ріжемо смужками куряче філе, краще це робити вздовж волокон.


У розігріту сковороду висипаємо овочі, не забудьте додати масло й обсмажуємо.

Далі відправляємо підсмажуватися куряче м’ясо.

На даному етапі не потрібно доводити страву до готовності, достатньо просто добре обсмажити з усіх сторін. Потім необхідно залити водою, зменшити вогонь, зробити майже на мінімум, Додати томатну пасту, соус, сіль, спеції, крохмаль, борошно і тушкувати протягом 20 хвилин.

Поки готується м’ясо, ставимо варити рис. Наливаємо води на підлогу вказівного пальця вище рису. Готуємо на максимумі, як тільки рис закипить, накриваємо кришкою, солимо і ставимо вогонь на одиницю. Через хвилин 10 кидаємо вершкове масло і вимикаємо плиту, даємо рису дійти.

Викладаємо рис на тарілку і не шкодуємо підливи з курки!