Рис з куркою – що може бути простіше? Тим не менше, маленькі секретні інгредієнти можуть зробити смак цієї страви чудовим!
Інгредієнти
Куряча грудка – 400 р. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 4 зубчики | |
Кукурудзяний крохмаль – 1 ст. л. | |
Борошно – 0,5 ст. л. | |
Соєвий соус – 2 ст. л. | |
Томатна паста – 1 ст. л. | |
Рослинна олія – 4 ст. л. | |
Рис – 200 р. | |
Вершкове масло – 40 р. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком |
Куряче м’ясо готують у багатьох країнах світу, всі рецепти, напевно, не вийде порахувати, таке їх величезна кількість, але ось куряче філе готувати потрібно навчиться, щоб воно виходило м’яким і соковитим. У нашому рецепті ми цього досягаємо за рахунок додавання соєвого соусу і гасіння грудки.
Для приготування знадобиться дуже простий набір продуктів: рис, куряче філе, олія для смаження і вершкове масло для рису, сіль, цибулю, часник, кукурудзяний крохмаль, борошно, сіль і приправи. Особливий смак цієї страви додадуть такі як спеції: чорний перець, насіння гірчиці, петрушка та інша зелень, червоний перець і коріандр.
Покроковий рецепт
Готуємо продукти для приготування: моєму м’ясо, чистимо цибулю і часник, кілька раз промиваємо рис.
Починаємо приготування з овочів, тому як вони перші вирушать в сковороду, ріжемо так як більше подобається. В рецепті півкільця з лука і кільця з часнику.
Ріжемо смужками куряче філе, краще це робити вздовж волокон.
У розігріту сковороду висипаємо овочі, не забудьте додати масло й обсмажуємо.
Далі відправляємо підсмажуватися куряче м’ясо.
На даному етапі не потрібно доводити страву до готовності, достатньо просто добре обсмажити з усіх сторін. Потім необхідно залити водою, зменшити вогонь, зробити майже на мінімум, Додати томатну пасту, соус, сіль, спеції, крохмаль, борошно і тушкувати протягом 20 хвилин.
Поки готується м’ясо, ставимо варити рис. Наливаємо води на підлогу вказівного пальця вище рису. Готуємо на максимумі, як тільки рис закипить, накриваємо кришкою, солимо і ставимо вогонь на одиницю. Через хвилин 10 кидаємо вершкове масло і вимикаємо плиту, даємо рису дійти.
Викладаємо рис на тарілку і не шкодуємо підливи з курки!