Курка виходить дуже смачна і ароматна, а також соковита. Підійде як на обід, так і до святкового столу.
Інгредієнти
Тушка курчати бройлера – 1 шт. | |
Мед – 1 столова ложка | |
Майонез – 3 столові ложки | |
Гірчиця – 3 столові ложки | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Часник – 1 головка | |
Йогурт без добавок – 100 гр. | |
Кориця мелена – 1/4 чайної ложки | |
Імбир сушений мелений – 1 столова ложка | |
Коріандр мелений – 1 чайна ложка | |
Перець чорний мелений – 1 чайна ложка | |
Чікен масала – 1 чайна ложка | |
Насіння гірчиці – 1 столова ложка | |
Каррі – 1 чайна ложка | |
Сіль – за смаком |
Процес приготування запеченої курки в духовці досить простий, але вимагає часу.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування запеченої курки в духовці.
Часник видавити через землянку.
Корінь імбиру натерти на дрібній тертці і додати до выдавленному часнику.
До часниково-імбирною суміші додати корицю, чорний мелений перець, мелений коріандр, мелений імбир, чікен масалу, каррі та насіння гірчиці, перемішати.
Додати мед і перемішати.
Додати гірчицю, йогурт, майонез і сіль, перемішати.
Замаринувати курку в маринаді як мінімум на 5 годин. Краще залишить її на ніч.
Викласти курку на деко або сковороду й запікати при 200 градусах близько години, потім збільшити температуру до 230 градусів і запікати ще близько 20-30 хвилин, періодично поливаючи залишками маринаду.
Курка запечена в духовці готова. Приємного апетиту!