Курник

Курник – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

З початку робимо начинку: філе курки ріжемо на дрібні кубики… Цибулю теж ріжемо кубиками пасеруємо на злив. олії хвилинку, іншу, до прозорості, додаємо до нарізаною курку, перемішуємо…

Картоплю ріжемо тонкою соломкою, ну або трьом на крупній тертці! Промиваємо від крохмалю і знову додаємо до курячого філе і цибулі, солимо.

Перемішуємо!

Тепер робимо тісто: збиваємо міксером яйця, трохи підсолимо, додаємо до сметані соду, перемішуємо, додаємо до яєць, перемішуємо. Тепер додаємо майонез, перемішуємо. Після того як все змішаємо частинами додаємо борошно. Всі! Тісто готове! Консистенція тіста повинна вийти як на оладки. Все дуже просто з міксером, головне що б інгредієнти були на відстані витягнутої руки!

Тепер розігріваємо духовку до 200 градусів, беремо нашу форму, якщо потрібно змащуємо маслом і присипаємо чепоткой манної крупи. Виливаємо приблизно половину тіста, рівномірно розподіляємо начинку, трохи не доходячи до краю і заливаємо рештою тестом.

От і все. Залишилося тільки поставити пиріг в духовку, почекати 10 хвилин і зменшити до 180 градусів! Чекаємо 40 – 45 хвилин, орієнтуємося по красивого золотистого кольору. Можемо проткнути зубочисткою, вона повинна вийти сухою!

Пиріг повинен трохи охолонути, за тим його перевертаємо на тарілку і знімаємо форму! Відрізаємо шматочок, наливаємо чай!

Приємного апетиту!