Для любителів страв з використанням курячої печінки пропонується рецепт її приготування разом з овочами і гречаною крупою. Виходить дуже смачно і апетитно!
Інгредієнти
Печінка куряча – 350 гр | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Масло рослинне – 40 мл | |
Крупа гречана – 1 ст. | |
Вода – 3 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Перець мелений – за смаком |
Для приготування гречаної каші з курячою печінкою підготуємо потрібні інгредієнти і підходящу за обсягом каструлю. Курячий субпродукт до моменту реалізації рецепта повинен бути вже розморожений. З овочів ми скористаємося звичної морквою і цибулею. На виході куряча печінка, зварена разом з гречаною крупою і овочами, виходить в’язкою, з приємною структурою. Готуйте із задоволенням!
Покроковий рецепт
Очищаємо овочі. Подрібнюємо їх для майбутньої пасерування: морквину ми натремо, цибулю порубаємо шматочками дрібного розміру. У каструлі прогріваємо маслечко. Викладаємо подрібнені овочі, починаємо їх тушити на малому вогні, іноді перемішуючи.
Курячу печінку, промиту і оброблену від прожилок, рекомендується нарізати на шматочки меншого розміру. Викладаємо печінку в каструлю до пассированным овочів.
Тушкуємо печінку разом з морквою і цибулею приблизно 5 хвилин на середньому вогні, періодично перемішуючи.
За цей час добре під холодною водою промиємо гречану крупу, видаливши з неї чорні зернятка попередньо. Перекладаємо підготовлену гречку до печінки. Солимо за смаком, можна приправити перцем.
Вміст заливаємо кип’яченою водою.
Варимо кашу з курячою печінкою до готовності (приблизно 20 хвилин).
Апетитна куряча печінка з гречкою і овочами готова.
Приємного всім перекусу!