Куряча відбивна

Куряча відбивна – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготувати свою першу відбивну не так вже й складно. Чим кращий шматок м’яса ви використовуєте для відбивних, тим полегшується ваше завдання. Для відбивних з курки краще всього взяти куряче філе. Філейну частину потрібно гострим ножем відокремити від тушки курки, вимити її, відокремити плівки і сухожилля, нарізати на шматки товщиною близько 1,5 см і розміром приблизно з величину долоні. Маленькі шматочки філе, які вийдуть в процесі нарізки, можна вбити в основний шматок. Для відбивних досить мати один великий шматок і кілька маленьких, які з успіхом можна вбити в нього, надаючи потрібну форму.

Філе потрібно відбити з двох сторін, посолити, поперчити, посипати приправами – часником, каррі, базиліком, шафраном та іншими, які ви любите. Залишити на 10-12 хвилин для просочування. Відбивні, які сформованы з декількох маленьких шматочків, треба близько години потримати в холодному місці для склеювання.

Яйце збити виделкою, посолити. Відбивні вмочити з обох сторін в яйці.

Муку висипати в плоску тарілку. Обваляти курячі відбивні з двох сторін у борошні.

Рослинне масло розжарити на сковороді, додавши ще шматочок вершкового масла (він додасть курячим отбивным золотистий відтінок). Коли масло почне пузиритися, у сковороду викласти куряче м’ясо. Обсмажувати м’ясо на сильному вогні протягом 7-10 хвилин. Потім курячі відбивні перевернути виделкою або лопаткою, і зменшивши вогонь смажити до готовності під злегенька кришкою.

Готові курячі відбивні можна подавати з овочевим гарніром, рисом, гречкою, зеленню. Вживати курячу відбивну краще відразу після приготування, так, вона набагато соковитіше і смачніше. Приємного апетиту!