Рецепт цієї страви привезений з південної частини Китаю. Філе виходить дуже соковите і насичене різними смаками.
Інгредієнти
Філе куряче – 500 гр. | |
Корінь імбиру – 50 гр. | |
Цукіні – 1 шт. | |
Печериці свіжі – 500 гр. | |
Цибуля червоний – 3 шт. | |
Масло рослинне – 3-5 столових ложок | |
Коріандр мелений – 1 столова ложка | |
Зіра – 1 столова ложка | |
Кунжут – 1 столова ложка | |
Перець чилі мелений – 1 чайна ложка | |
Чорний кмин – 1,5 чайної ложки | |
Кориця мелена – 1/2 чайної ложки | |
Каррі – 1 столова ложка | |
Мед – 2 столові ложки | |
Кетчуп – 3 столові ложки | |
Оцет винний – 3 столові ложки | |
Оцет бальзамічний – 1 столова ложка | |
Гірчиця – 1 столова ложка | |
Соєвий соус – 70 мл | |
Олія оливкова – 3 столові ложки | |
Часник – 3 зубчики | |
Сіль – за смаком |
Страва не дуже складне в приготуванні. Продукти для його приготування доступні практично в будь-якому магазині.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для приготування курячого філе.
Змішати коріандр мелений, зіру, кунжут, перець чилі мелений, чорний кмин, мелену корицю і каррі.
До змішаних спецій видавити через землянку часник.
В ту тарілку натерти корінь імбиру на крупній тертці.
Додати мед.
Додати оливкову олію, бальзамічний оцет, соєвий соус, винний оцет, гірчицю і кетчуп. Зробити маринад.
Куряче філе порізати смужками.
Замаринувати філе куряче в маринаді на 20-30 хвилин.
Печериці порізати пластинками і обсмажити в сковороді з розігрітим рослинним маслом.
Викласти гриби з сковороди. Цибулю порізати півкільцями і обсмажити в тій же сковороді що і гриби.
Цукіні порізати довільно і обсмажити в тій же сковороді.
В окремій сковороді без додавання масла обсмажити замариноване куряче філе на сильному вогні. Коли маринад трохи випарується (приблизно на 1/2), додати обсмажені гриби, цибулю, кабачки. Обсмажити все разом близько 10 хвилин на середньому вогні.
Блюдо готове. Найкраще подавати з відварним рисом. Приємного апетиту!