Запечена курка з ананасом під сиром – дуже смачне і ситне блюдо для всієї родини.
Інгредієнти
Куряче філе – 3 шт. | |
Ананас консервований – 1 банка. | |
Сир твердий – 200 гр. | |
Майонез – 100 гр. | |
Спеції – за смаком. | |
Гарбуз – 400 гр. | |
Соєвий соус – 1ст.л. | |
Мед – 1ч.л. | |
Гірчиця – 1 год.л. |
Запікаємо курку в духовці з консервованим ананасом і під шапкою з твердого сиру.
Це екзотичне поєднання родом з східної кухні. Хоча в наших краях, воно вже давно вважається звичним.
Суховатое куряче м’ясо в поєднанні з соковитим ананасом та сиром набуває м’якість, ніжність і незвичайний смак. До цієї страви пропоную подати гарнір з печеного гарбуза. Мариновану гарбуз можна запекти на деко з м’ясом. Таке поєднання надає страві легкість і незвичайність. Готується дуже швидко і просто, а результат чудовий. Це може бути приємним легким обідом або вечерею. Так само подати таке блюдо не соромно і на святковий стіл.
Покроковий рецепт
Куряче філе наріжте тонкими пластинами. Злегка відбийте з двох сторін. М’ясо курки дуже ніжне, тому варто відбивати акуратно, щоб не пошкодити волокна.
Гарбуз очистіть від шкірки, наріжте тонкими слайсами і замаринуйте в спеціях з медом, гірчицею і соєвим соусом.
На деко застелений пергаментом, викладіть відбиті шматочки курки, приправте кожен шматочок спеціями (я використовую сіль і чорний мелений перець) і змастіть тонким шаром майонезу.
Наверх викладіть шматочки ананаса, рівномірно розподіляючи їх по поверхні м’яса і накрийте тонкими слайсами твердого сиру.
Поряд з куркою можна запекти і гарбуз. Викладіть мариновану гарбуз поруч із м’ясом. Запікайте при температурі 180 градусів протягом 25 хвилин. Ось і все, ніжна курочка з ананасом і гарбузом готова. Приємного апетиту.