Куряче філе, запечене під грибним соусом і помідорами

Куряче філе, запечене під грибним соусом і помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Куряче філе потрібно прополоскати проточною водою і обсушити тканинним або паперовим рушником. Потім за допомогою добре заточеного ножа з тонким лезом наріжте філе на слайсы. Не забудьте видалити сухожилля і не пропустіть шматочки можливо залишилися хрящів.

Щоб не розліталися соки м’яса по всій кухні, накрийте слайсы плівкою і дбайливо відбийте кулінарним молотком. Можна з двох сторін, головне – не пошкодити ніжне м’ясо.

Форму для запікання можна взяти будь-яку. Застеліть її фольгою і змажте рослинним або вершковим маслом. Іншими словами – будь-яким жиром, щоб філе не прилипло до фользі. Викладіть відбиті шматочки впритул один до одного. Підсоліть і присипте меленим коріандром. Можна використовувати й інші спеції, наприклад, спеціальні набори для курки або шашлику. Також можна використовувати суміш мелених перців. Якщо ви хочете додати нотку пікантності – використовуйте червоний мелений перець.

Приготуйте грибний соус або візьміть вже готовий. Зробити соус просто – дрібно нарізавши печериці та цибулю, обсмажте на сковороді 5-7 хвилин. Потім влийте в сковороду вершки, протушкувати ще 3 хвилини, після чого насипте борошно і, помішуючи, тушкуйте на слабкому вогні до загущення соусу. Грудочки борошна потрібно розмішати. Потім за бажанням доведіть соус до більш однорідного стану і змажте куряче філе. Свіжий кріп помийте і відокремте голочки від стебел. Дрібно нарубаєте їх і присипте зверху куряче філе з соусом.

запікати близько 30 хв.

Свіжі соковиті помідори помийте і наріжте кружечками, викладіть їх по всій поверхні страви. Поставте форму в духовку і встановіть температуру 180 градусів. За бажанням можна накрити форму кришкою або фольгою, а через 20 хвилин прибрати і запікати ще 10-12 хвилин. За бажанням можна присипати за 5 хвилин до закінчення запікання тертим сиром, щоб зверху вийшла імпровізована сирна «шапочка».

Гарячу дістаньте форму з духовки і дайте трохи охолонути запечене курячого філе. Помідори зверху підсохнуть, а соусу практично не буде видно – це означає, що вершки, соки грибів, цибулі та помідорів вбралися в філе, надавши йому м’якість, соковитість, неймовірний смак і запаморочливий аромат. Подавайте куряче філе до будь-якого з гарніром або як самостійну, окрему страву – адже курка і так вже з овочами, а це ідеальне поєднання. Аналогічним способом можна приготувати будь-яку іншу частину курки, наприклад, стегно або гомілку. Тільки попередньо потрібно буде видалити кісточку.