Куряче мясо тушковане

Тушковане куряче мясо – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Іноді так хочеться приготувати курочку як то по-особливому, і що б не займало багато часу, з максимальною користю для організму. Тушкована курка з овочами якраз те, що нам потрібно!

Покроковий рецепт

Підготуємо куряче м’ясо до приготування, попередньо розморозивши. Необхідні овочі чистимо та миємо.

М’ясо розрізаємо на невеликі шматочки, і залишаємо на обробній дошці, щоб стекла зайва рідина і кров.

Моркву і часник, тремо на дрібній тертці, а цибулю шаткуємо невеликими кубиками.

Висипаємо овочі з часником на сковороду, і заливаємо 200 мл води, ставимо гаситися на маленькому вогні.

Хвилин через 10 овочі трохи потушатся, додаємо 2 ч. л. солі, і куряче м’ясо. При необхідності можна додати ще 50 – 100 мл води, що б нічого не підгоріло. Не рекомендую в даному рецепті використовувати рослинне масло, так як м’ясо вийти занадто жирним.

Гарненько перемішуємо овочі з куркою, накриваємо кришкою і тушкуємо як мінімум пів години, на дрібному вогні, періодично помішуючи. Кришку зі сковороди краще не знімати, крім моментів помішування, до приготування, тоді м’ясо буде більш ніжним і соковитим.

Готове м’ясо можна подавати з будь-яким гарніром, прикрасивши овочами або свіжою зеленню.