Курка, запечена в духовці з шпинатом і сиром «Грюйер», виходить дуже соковитою. Подавати це м’ясне блюдо рекомендується до новорічного столу зі свіжими овочами і святково оформленим гарніром
Інгредієнти
куряче філе без шкірки – ~800 г | |
чорний перець середнього помелу, паприка – за смаком | |
адигейська сіль ароматна – за смаком | |
шпинат – 100 г можна заморожений | |
твердий сир «Грюйер» – 70 г | |
сметана домашня – 2-3 ст. ложки | |
великі часточки часнику очищені – 4 штуки | |
масло – для змазування форми |
Приготувати курячі кишеньки, фаршировані сиром і шпинатом дуже просто! Для цього вам знадобиться:
– куряче філе без шкірки (780 р);
– чорний перець середнього помелу, паприка (за смаком);
– адигейська сіль ароматна (за смаком);
– твердий сир «Грюйер» (170 г);
– домашня сметана домашня (175 г);
– великі часточки часнику очищені (чотири штуки);
– шпинат (70 г)
– масло для змащування форми (за смаком).
Покроковий рецепт
Процес приготування:
У холодній проточній воді куряче філе промити, потім створити в кожному філе поздовжній глибокий надріз. Виходить якийсь “кишеньку” в м’ясі.
Кожен шматок курячого м’яса приправити перцем середнього помелу, паприкою і за смаком посолити
Шпинат дрібно порізати (якщо ви використовуєте заморожений шпинат – розморозьте і відіжміть зайву рідину. Потім дрібно порубати часточки часнику. Відправити в миску всі нарізані інгредієнти, додати достатню кількість сметани. Після цього крупно натерти сир твердого сорту, посолити і перемішати все.
Нафарширувати сирно-шпинатній масою куряче філе.
Далі, підготувати квадратну форму для запікання злегка змастити її олією. Потім викласти куряче філе фаршироване. Відправити форму в духовку і запікати філе приблизно п’ятдесят хвилин при температурі 185 градусів.
Запечене філе з сиром і шпинатом, подавати в теплому вигляді до столу зі свіжими овочами.