Хочете урізноманітнити меню, приготуйте соковиті котлети з грибами і морквою
Інгредієнти
Фарш курячий – 600 г | |
Яйце куряче – 1 шт | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Гриби – 150 г гливи або печериці | |
Сіль – за смаком | |
Перець чорний – за смаком | |
Морква середня – 1 шт. | |
Кріп – кілька гілочок |
Якщо вам набридли звичайні котлети, можна поекспериментувати і додати гриби. Для соковитості і пухкості я ще додала моркву.
Покроковий рецепт
Готовий фарш викласти в глибоку чашу. Головку ріпчастої цибулі, почистити, крупно порізати, подрібнити в блендері, додати в миску з фаршем. Туди ж додати дрібно порізані гриби (у мене печериці). За смаком посолити, поперчити, додати 1 яйце. Все перемішати.
Морква промити, почистити, натерти на дрібній тертці. Кріп подрібнити. Додати до фаршу.
Гарненько перемішати. Фарш для котлет готовий.
Розжарити сковороду з рослинним маслом. З фаршу включити кульки, трохи приплюснути (щоб фарш не прилипав до рук, потрібно змочити у воді). Смажити котлетки на сильному вогні до рум’яності.
Як тільки котлети з грибами зарум’янилися, зменшуємо вогонь, перевертаємо котлетки, накриваємо кришкою і смажимо до готовності (приблизно 15 хвилин).
Курячі котлети з грибами і морквою готові. Приємного апетиту!