Курячі крильця з картоплею в духовці

Курячі крильця з картоплею в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відмінне блюдо, в якому курячі крильця чудово поєднуються з картоплею і цибулею. Блюдо просто готувати, його можна запропонувати на святковий стіл.

Інгредієнти

Курячі крильця – 800 г
Цибуля ріпчаста – 1 штука
Часник – 3 зубчики
Картопля – 6 штук
Сіль – за смаком
Спеції – за смаком
Масло рослинне – 30 мл

Як приготувати Курячі крильця з картоплею в духовці

У запропонованому рецепті використовуються курячі крильця. Цей продукт харчування користується кулінарної популярністю, адже його і просто готувати, і він прекрасно «уживається» з багатьма інгредієнтами. У нашому рецепті крім курячих крилець використовуються картопляні бульби і ріпчасту цибулю. Важливе значення в смаковому тоні готового блюда з курячих крилець з картоплею грають спеції. Ви можете взяти ваші улюблені спеції, це може бути суміш мелених перчиком або ж спеціальна приправа для страв з курки (така продається в будь-якому продуктовому магазині). Для приготування курячих крилець з картоплею в духовці потрібно жаростійка форма. Подробиці запікання крилець описані в нижчеподаному рецепті, а супроводжуючі фото допоможуть вам впоратися з кулінарної завданням без праці.

Покроковий рецепт

Отже, беремо потрібну кількість курячих крилець. Оглядаємо їх, видаляємо, якщо є пір’ячко, промиваємо під проточною водою, швидко обсушуємо за допомогою паперових рушників. Беремо містку ємність (миску) і перекладаємо підготовлені крильця в неї.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння. Перекладаємо цибулину на обробну дошку і нарізаємо великими півкільцями. Цибульну нарізку перекладаємо в миску до курячих крилець.

Далі очищаємо від лушпиння бажану кількість часникових зубчиків. Пропускаємо часникові зубки через прес або подрібнюємо на тертці. Часникову масу додаємо до інгредієнтів в миску.

Картопляні бульби промиваємо від забруднень, очищаємо від шкірки. Нарізаємо картоплю на 4-6 частин. Перекладаємо картопляні часточки до курячих крилець.

Приправляємо інгредієнти спеціями: солимо, перчимо.

Перемішуємо всі інгредієнти. У форму вливаємо олію, викладаємо крильця з картоплею. Ставимо форму з інгредієнтами в розігріту духовку, накривши фольгою, на 1 годину (t – 200 градусів).

Апетитні курячі крильця з картоплею готові, подаємо їх до столу.