Відмінне блюдо, в якому курячі крильця чудово поєднуються з картоплею і цибулею. Блюдо просто готувати, його можна запропонувати на святковий стіл.
Інгредієнти
Курячі крильця – 800 г | |
Цибуля ріпчаста – 1 штука | |
Часник – 3 зубчики | |
Картопля – 6 штук | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Масло рослинне – 30 мл |
У запропонованому рецепті використовуються курячі крильця. Цей продукт харчування користується кулінарної популярністю, адже його і просто готувати, і він прекрасно «уживається» з багатьма інгредієнтами. У нашому рецепті крім курячих крилець використовуються картопляні бульби і ріпчасту цибулю. Важливе значення в смаковому тоні готового блюда з курячих крилець з картоплею грають спеції. Ви можете взяти ваші улюблені спеції, це може бути суміш мелених перчиком або ж спеціальна приправа для страв з курки (така продається в будь-якому продуктовому магазині). Для приготування курячих крилець з картоплею в духовці потрібно жаростійка форма. Подробиці запікання крилець описані в нижчеподаному рецепті, а супроводжуючі фото допоможуть вам впоратися з кулінарної завданням без праці.
Покроковий рецепт
Отже, беремо потрібну кількість курячих крилець. Оглядаємо їх, видаляємо, якщо є пір’ячко, промиваємо під проточною водою, швидко обсушуємо за допомогою паперових рушників. Беремо містку ємність (миску) і перекладаємо підготовлені крильця в неї.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння. Перекладаємо цибулину на обробну дошку і нарізаємо великими півкільцями. Цибульну нарізку перекладаємо в миску до курячих крилець.
Далі очищаємо від лушпиння бажану кількість часникових зубчиків. Пропускаємо часникові зубки через прес або подрібнюємо на тертці. Часникову масу додаємо до інгредієнтів в миску.
Картопляні бульби промиваємо від забруднень, очищаємо від шкірки. Нарізаємо картоплю на 4-6 частин. Перекладаємо картопляні часточки до курячих крилець.
Приправляємо інгредієнти спеціями: солимо, перчимо.
Перемішуємо всі інгредієнти. У форму вливаємо олію, викладаємо крильця з картоплею. Ставимо форму з інгредієнтами в розігріту духовку, накривши фольгою, на 1 годину (t – 200 градусів).
Апетитні курячі крильця з картоплею готові, подаємо їх до столу.