Курячі нагетси з часниковим і томатним соусом

Курячі нагетси з часниковим і томатним соусом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Філе необхідно розрізати на шматочки шириною півтора-два сантиметри, так як необхідно щоб м’ясо було просмажене в короткий термін разом з паніровкою.

Для зручності слід приготувати кілька тарілок, які слід заповнити паніровкою, борошном і яйцями (збити) окремо.

Отже, нарізані шматочки курячого філе ми маринуємо в солі і підготовлених приправах, після чого кожен шматочок дбайливо занурюємо в борошно, збиті яйця і панірувальні сухарі.

Після цього шматочок курячого філе відправляється на розігріту сковорідку. Потрібно бути уважним і готувати тільки з повністю розмороженого м’яса!

Вищеописану процедуру необхідно виконати з кожним шматочком філе, після чого уважно стежити за просмажуванням м’яса. З кожної сторони наггетс повинен просмажиться не менше 4 хвилин, однак якщо паніровка підгорає, слід зменшити температуру нагрівання сковороди. Слід уважно стежити за просмажуванням. Таким чином прожарити всі шматочки філе і викласти в окрему ємність.

Однак курячі нагетси рідко вживають у їжу без добавок. Можна приготувати спеціальні соуси, які порадують ваших рідних і близьких.

Перший рецепт заснований на томатах. Необхідно взяти томатний сік або кетчуп без добавок і додати в нього суху паприку, сіль, перець червоний і чорний. Соус виходить густим і гострим.

Другим рецептом є домашній часниковий соус. Для приготування необхідно взяти сметану і майонез в рівних кількостях. Після чого змішати в рівних пропорціях, додавши одну дрібно перетерту головку часнику. Змішати всі інгредієнти, після чого додати в суміш нарізаний кріп (у зимовий час можна додавати сушений). Соус готовий. Приємного апетиту!