Курочка у виноградному соусі під шубою з сиру гоотовиться дуже легко з простих і доступних усім продуктів, а результат – це дійсно смачно. Спробуйте.

Інгредієнти
| курячі ніжки – 2 шт | |
| виноград – 1 невелика пензлик -100г сорт Молдова | |
| рис – 150 г | |
| паприка сушена шматочками – 1 чайна ложка | |
| суміш Прованські трави – 1/2 чайної ложки якщо немає, можна замінити сушеним базиліком, м’ятою | |
| чорний перець – 1/6 ч. ложки | |
| сіль – 1/6 ч. ложки | |
| сир плавлений – 1 штука “Дружба” | |
| вершкове масло – 1 столова ложка для приготування рису |
Настала осінь, дозрів надзвичайно смачний виноград Молдова і настав час готувати курячі ніжки в виноградному соусі.
Ніжки досить дієтичний продукт із звичайним смаком, але якщо додати до нього кілька родзинок, то страва заграє смаковими фарбами.
Для цього нам треба: курячі гомілки (або ніжки), невелика гроно винограду, краще Молдова, спеції, сир плавлений типу “Дружба”), майонез. Курка дуже добре поєднується з кашами, тому гарніром до ніжок у нас буде рис.
Починаємо готувати.
Покроковий рецепт
Невелику китицю винограду моєму, від’єднуємо ягідки і розминаємо їх у миску (можна руками, кісточки прибирати не варто – вони надають додатковий смак). Додаємо спеції: паприка шматочками сушена, суміш прованських трав, чорний перець і сіль.
Моєму курячі гомілки, обсушуємо їх і натираємо виноградним соком з ягодами і спеціями. Відставляємо з маринадом хвилин на 20-25.

Викладаємо гомілки, додаємо в маринад сковороду або іншу ємність для запікання в духовці, додаємо кілька столових ложок води (якщо виноградного соку не дуже багато), накриваємо посуд фольгою і починаємо запікати 20 хвилин при 200 градусах, потім зменшуємо температуру до 180 градусів і готуємо ще хвилин 25.
Поки гомілки запікаються, натремо на крупній тертці сирок, типу Дружби і викладаємо на гомілки після 25 хвилин приготування при 180 градусах. Фольгою більше не закриваємо, готуємо ще хвилин 15 під шубою з сиру. (готовність можна перевірити виделкою).
На гарнір готуємо рис.
Я готую таким чином, це зручно, ні коли не підгорає і не прилипає:
Рис моєму, викладаємо в скляну каструльку, заливаємо водою, додаємо трохи вершкового масла (приблизно ложку) і ставимо в мікрохвильову піч і готуємо 18-20 хвилин на режимі «каша».

Викладаємо готові ніжки під шубою на тарілку насипати гірку рису, поливаємо виноградним соусом. Блюдо готове.
