Готуємо продукти, які ми будемо використовувати в готуванні.Чистимо цибулю, часник і відміряємо вказану кількість спецій. На фото Ви бачите філе для двох порцій, інші інгредієнти на чотири порції. Залишки готової пасти я заморозила і буду використовувати за потреби.
Готуємо пасту для маринування.
Довільно нарізаємо цибулю, часник і перець чилі. Тремо на дрібній тертці імбир. З половини лайма, тонко зрізаємо цедру,яка буде використовуватися в маринаді, намагаючись не зачепити її білу частину. Змішуємо всі інгредієнти в блендері, додаємо спеції і масло для зв’язки. Збиваємо до однорідної маси. Кількість масла потрібно регулювати в процесі змішування, у мене вийшло приблизно 2 столові ложки.
Готуємо курку для маринування.
Нарізаємо її на рівні кубики для шашлику. Видавлюємо на неї сік з решти частин лайма і додаємо 1,5 столові ложки цукру.
Додаємо пасту до курки і залишаємо маринуватися мінімум на 2 години. Час маринування може змінюватись, чим більше, тим краще. В ідеалі залишити м’ясо в холодильнику на всю ніч.
Після того, як курка промаринувалася, знімаємо надлишки пасти з шматочків, що б уникнути підгоряння при смаженні . Далі акуратно нанизуємо м’ясо на палички. Двох великих філе мені вистачило на 6 маленьких шампурів.
Розжарюємо масло на сковороді. Обсмажуємо курку з двох сторін до готовності на сильному вогні ( у мене це 7 із 9).
Шашлички готові!
На гарнір ідеально підійде салат зі свіжих овочів або варений рис.