З курячих шлунків можна приготувати плов, гуляш, паштет, додавати в супи, салати, фарш, застосовувати в якості начинки для млинців, пиріжків. Сьогодні будемо гасити шлунки в сметані.
Інгредієнти
Курячі шлунки – 500 г | |
Цибуля ріпчаста – 2 шт | |
Перець болгарський – 2 шт | |
Морква – 2 шт | |
Вершкове масло – 50 г | |
Сметана – 100 г | |
Лавровий лист – 2 шт | |
Сіль, перець, мускатний горіх – щіпка |
Курячі шлунки, прозвані в народі пупочками, це універсальний і дешевий продукт, який багато незаслужено обходять стороною. А дарма, адже їх можна не тільки протушкувати, але і приготувати плов, гуляш, паштет, додавати в супи, салати, фарш, застосовувати в якості начинки для млинців, пиріжків. Я хочу поділитися рецептом шлунків з овочами, тушковані в сметані.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти.
Цибулю і перець нарізати невеликими кубиками, моркву натерти на середній тертці, обсмажити все на вершковому маслі до золотистого кольору.
Пупочки добре промити, видалити жир, нарізати уздовж скибочками, додати в сковороду до овочів.
Коли потрухи придбають сіро-коричневий колір, накрити кришкою і зменшити вогонь.
Сметану змішати з водою 1:1, залити обсмажене м’ясо з овочами, знову накрити. Тушкувати на повільному вогні приблизно 20 хвилин, періодично помішуючи.
За 10 хвилин до готовності додати спеції, лавровий лист і відкрити кришку, щоб випарувалася зайва рідина.
Готово! Смачно поєднується з відвареною картоплею і кропом.