Курячий бульйон з фрикадельками

Курячий бульйон з фрикадельками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Просте в приготуванні, блюдо, яке може цілком урізноманітнити ваше буденне меню. Курячий бульйон з фрикадельками приваблює своїм смаком і подачею. Можна включити в обідній перекус.

Інгредієнти

Курка – 250 гр
Вода – 1,5 л
Сіль – за смаком
Морква – 0,5 штуки
Цибуля – 0,5 штуки
Фарш м’ясний – 250 гр
Перець чорний мелений – за смаком
Зелень – за смаком сушена

Як приготувати Курячий бульйон з фрикадельками

Часто для приготування деяких страв потрібно відварити курячу грудку або інші частини курки. Наприклад, можлива така ситуація при готуванні салатів. Не поспішайте «ігнорувати» залишився після варіння курячий бульйон. Воно може служити чудовою основою для деяких перших страв. Пропонуємо вам зробити курячий бульйон з фрикадельками. Для рецепту крім курячого бульйону потрібно м’ясний фарш (у нашому випадку використовується змішаний фарш зі свинини і яловичини) і овочі (а саме – морква і цибуля). Подробиці приготування курячого бульйону з фрикадельками описані нижче.

Покроковий рецепт

Як вже було наголошено вище, зварити курячий бульйон можна з будь-якої частини птиці. Відварене куряче м’ясо вийміть з каструлі і далі використовувати за призначенням. Одержаний курячий бульйон, приправте за смаком сіллю.

Промийте під проточною водою морквину від забруднень, а потім очистіть її. З ріпчастої цибулі видалити лушпиння. Подрібніть морквину, використовуючи середню терку. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте на обробній дошці.

Під час подрібнення овочів для бульйону налийте на сковороду олію і прогрійте його. У гаряче масло викладіть нарізку з овочів. Пасеруйте овочі до м’якості.

Періодично перемішуйте моркву з цибулею, а паралельно приготуйте з розмороженого фаршу фрикадельки. Фарш здобріть попередньо сіллю і чорним меленим перцем. Фарш зі спеціями перемішайте. Отщипывайте від фаршу невеликі шматочки і скатуємо їх в фрикадельки.

У курячий бульйон перекладіть піджарку з овочів, а слідом додайте приготовані фрикадельки. Варіть до готовності м’ясних кульок. В кінці курячий бульйон з фрикадельками можна приправити сушеної зеленню.

Апетитний і ситний курячий бульйон з м’ясними фрикадельками готовий! Розлийте його по глибоких тарілках і подайте до обіднього столу. Приємної вам трапези!