Блюдо робиться з курячого філе, але можна робити з м’яса стегна. М’ясо гаситься з овочами та приправами разом зі сметаною і борошном. Подавати з гарніром.

Інгредієнти
| Філе куряче – 400 г | |
| Помідор – 1 великий | |
| Перець солодкий – 1 великий | |
| Цибуля – 1 шт | |
| Паприка (приправа) – 5 гр | |
| Сметана – 100 гр | |
| Борошно – 1-2 ст. л | |
| Стручок перцю чилі – 5 гр | |
| Масло для готування – 2 ст. л | |
| Сіль – за смаком | |
| Перець – за смаком |
Папрікаш – це гаряче блюдо австро-угорської кухні. За інгредієнтів та процесу готування чимось схоже на гуляш, але має більш ніжним і при цьому пряним смаком. Особливо добре це блюдо в холодну пору року. Овочі і перець у страві добре зігрівають і насичують організм. Одного разу спробувавши цю страву, буде хотітися повторити його ще і ще.
Покроковий рецепт

Список інгредієнтів для готування.

Для початку підготуємо помідори. Щоб було легко відчистити від шкірки помідор, необхідно зробити надріз на помідор хрест-навхрест і залити його окропом в глибокій мисці. Залишити в гарячій воді на 5-10 хвилин, після обполоснути холодною. Тепер помідор можна легко відчистити від шкірки.


Поки відкладемо помідор і поріжемо цибулю. Порізану цибулю викладаємо на сковороду з розпеченою олією і обсмажуємо до м’якості.


Поки цибуля готується, нарізаємо вже помытое і висушене куряче філе. Нарізаємо середніми шматочками. Нарізане філе відправляємо на сковороду з цибулею, обсмажуємо з двох сторін і залишаємо тушкуватися на 10 хвилин .


Тепер можете почистити помідорів від шкірки і нарізати його шматочками, потім порізати солодкий перець. Я віддаю перевагу нарізати помідор і перець побільше.

Паприкаш – страви перчене і трохи з остринкой. Якщо у вас є свіжий стручок гострого перцю, то поріжте його якомога дрібніше і додайте з овочами. Але будьте дуже обережні, свіжі стручки дуже гострі й пекучі, тут легко перестаратися. Якщо свіжого гострого перцю у вас немає, то можна замінити приправою.


Всі овочі викласти на сковороду до м’яса. Додати сіль, перець, паприку і гострий перець, якщо немає стручка. Після залити все це кип’яченою водою і залишити тушкуватися 20 хвилин. Якщо вода википатиме, то додайте ще. Поки страву гаситься, можна підготувати гарнір. До страви найбільше підходить рис або макарони, в Угорщині блюдо падають з галушками або галушками.

В кінці додати сметану, змішану з борошном. Залишити ще на пару хвилин на плиті і можна подавати.

Ось таке смачне, ситне і перчене страви виходить у результаті.
Приємного апетиту!
