.
Інгредієнти
Куряче філе – 1 шт. (200-250 г) | |
Гірчиця – 2-3 десертні ложки (залежно від ядрености гірчиці) | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за бажанням | |
Бекон – 4 довгі смужки | |
Часник – 2 зубчики | |
Курага – 40 г |
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 1 великий курячий рулетик або 8 маленьких міні рулетиків. Гірчиці і часнику не шкодуйте, навіть при великій кількості вони не сильно відчуваються. Або, поклавши меншу кількість, рулет виходить надто солодкий.
Курячий рулет можна готувати на сніданок, вечерю, на обід або пригощати гостей за святковим столом.
Такий рулетик можна приготувати заздалегідь, так як зберігати його можна в холодильнику кілька днів. Прекрасним доповненням до м’ясного рулету буде гострий соус. Особливих секретів у приготуванні немає, так що давайте приступимо до приготування ;-). Час на підготовку продуктів (приблизно) займе 20 хвилин + час запікання м’ясного рулету – 15 – 20 хвилин.
Покроковий рецепт
Курагу промити, замочити в теплій воді, відкласти поки в сторону. 2 зубчики часнику почистити.
Набряклі курагу дрібно порізати, часник видавити через чеснокодавку. Все змішати в невеликій мисці.
Куряче філе помити під проточною водою, обсушити на паперовому рушнику. Потім, куряче м’ясо гарненько відбити з обох сторін. Порада: для того, щоб бризки не летіли в різні боки, покладіть м’ясо в поліетиленовий пакет.
Відбите м’ясо посолити з обох сторін. Внутрішню сторону курячого отбивного рясно змастити гірчицею. За бажанням присипати чорним меленим перцем.
По краю м’яса викласти суміш з кураги і часнику.
Загорнути куряче м’ясо в рулет. Одержаний рулет загорнути в смужки бекону. Запікати курячий рулет в беконі в духовці близько 15 — 20 хвилин або до готовності при температурі 180 градусів (середній рівень). В кінці готування духовку можна перевести в режим гриля (якщо у вас є), щоб бекон вийшов рум’яний. Головне в запіканні курячого рулету – не перетримати м’ясо в духовці, щоб воно не вийшло сухим (хоча бекон деякий час буде охороняти випаровування соків).
Курячий рулет з курагою в беконі готовий. Дати йому відпочити на столі хвилин 10, потім подавати на стіл. Можна подавати рулет цілим – це прекрасний варіант гарячого на вечерю.
А можна нарізати порційно, на міні рулетики і подавати як м’ясну закуску. Це ідеальний варіант фуршетного столу. Рулет хороший як в гарячому, так і в холодному вигляді. Навіть після тривалого зберігання (2 – 3 –х днів) не втрачає своїх смакових якостей і форми. Приємного апетиту!