Курячий суп з картопляними галушками

Курячий суп з картопляними галушками – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Для початку готуємо бульйон. Курячий окіст заливаємо водою і доводимо до кипіння. Коли закипить вода, знімаємо піну, що утворилася, зменшуємо вогонь до повільного і продовжуємо варити курку 40 хвилин. Піну потрібно буде періодично знімати. У підсумку, м’ясо повинно легко відділятися від кісток. Деякі господині вважають за краще зливати перший бульйон, оскільки він містить багато екстрактивних речовин. Для цього супу я пропоную не робити цього. Чим наваристий він вийде, тим краще.

Готуємо інші складові. Цибуля, морква, 300 грам сирої картоплі миємо та очищаємо. М’ясо розбираємо від кісток, ріжемо або рвемо на невеликі шматочки.

Картоплю нарізаємо невеликими кубиками і складаємо в каструлю.

М’ясо додаємо до картоплі, заливаємо процідженим бульйоном. Якщо бульйон трохи википів, можна розбавити його водою. Каструля повинна бути наповнена рідиною на¾. Бульйон доводимо до кипіння і варимо 12-15 хвилин. За цей час нам потрібно встигнути приготувати засмажку і галушки.

Готуємо галушки. Для їх приготування нам знадобиться яйце, борошно, сіль і картопляне пюре. Пюре можна приготувати поки будемо варити курку для бульйону. Або взяти готове, якщо раптом залишилося в холодильнику. Для пюре 300 грам картоплі заллємо голодної водою, доведемо до кипіння і відваримо протягом 20-25 хвилин. Готовий картопля розімніть в пюре.


З яйця, борошна, дрібки солі і картопляного пюре замісимо круте тісто. Тісто не повинно прилипати до столу.

Готуємо зажарку для супу. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю нарізаємо невеликими шматочками.

На сковороду наливаємо олію, викладаємо моркву і цибулю. Обсмажуємо протягом 5 хвилин на середньому вогні.


Розкачуємо тісто в ковбаски діаметром 2-3 сантиметри і нарізаємо на невеликі подушечки.

*Іноді можна зустріти рецепт, де галушки готують з більш рідкого тіста, а в каструлю їх опускають ложкою. У таких галушок зазвичай рвані краї і більш ніжний смак. Особисто я віддаю перевагу акуратні щільні подушечки, розміром трохи менше столової ложки. Такі галушки більш ситні. При бажанні, можна скачати їх у кульки.

Киплячий бульйон присаливаем, додаючи чайну ложку солі, і закладаємо наші галушки. Злегка помішуємо, щоб галушки не прилипли.

Коли галушки спливуть, додаємо лавровий лист, зажарку, спеції за бажанням і даємо супу прокипіти ще 5 хвилин.

Після виключення, суп наполягаємо під закритою кришкою 5 хвилин, і розливаємо по тарілках. Ідеально сюди впишеться зелень: петрушка або кріп. Спеції додаємо за смаком.

Приємного апетиту!