Квашена капуста – джерело вітаміну С – невід’ємне блюдо в раціоні росіян в зимовий час.
Інгредієнти
Капуста білокачанна – один великий качан (3 кг) | |
Морква – 2 шт. | |
Сіль (велика) – (50-60) р | |
Насіння кропу – 2 ст. ложки | |
Гострий перець (за бажанням) – 1 шт. |
При приготуванні квашеної капусти по даному рецепту не потрібна спеціальна ємність і гніт.
Покроковий рецепт
Готуємо овочі: миємо, чистимо.
Капусту, очищену від верхніх листків шаткуємо.
Моркву тремо на крупну тертку.
Об’єднуємо капусту з морквою, додаємо сіль і насіння кропу. Все ретельно перемішуємо руками і трохи перетираємо. Для цього зручно взяти великий таз. При бажанні додаємо нарізаний гострий перець.
Всі укладаємо в трилітровий балон, дуже щільно утрамбовувавши. Для цього можна використовувати дерев’яну качалку.
Накриваємо балон пластмасовою кришкою, ставимо його на тарілку (на випадок, якщо при бродінні сік буде витікати з балона). і залишаємо в теплому місці. Через пару днів необхідно періодично відкривати балон і випускати від скупчилися гази бродіння, протикаючи капусту наскрізь до дна балона в декількох місцях (для цього підійдуть дерев’яні японські палички для їжі). Квас капуста 4-6 днів в залежності від температури.
Готову квашену капусту зберігаємо в холодильнику. Перед вживанням можна додати ріпчастої цибулі, нарізаного кільцями і полити олією. А також квашену капусту можна використовувати при приготуванні таких кулінарних рецептів, як кислі щі і вінегрет. Їжте квашену капусту взимку і будьте здорові! Приємного апетиту!