Кыстыбый з картоплею

Кыстыбый з картоплею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Кыстыбый – традиційно татарська страва, що представляє собою обсмажену коржик на сухій сковороді з начинкою з картоплі.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг. для пюре 0,5 ст. молока, 2 ст. л. вершкового масла.
Яйце – 2 шт.
Молоко – 1 стакан
Цукор – 2 ст. л.
Сіль – 2 ч. л. 1 ч. л. в тісто, 1 ч. л. в начинку
Масло вершкове – 100 грам
Борошно – 500-600 грам
Соняшникова олія – для змащування сковороди

Як приготувати Кыстыбый з картоплею

Кыстыбый з картоплею – дуже ситне і смачне блюдо, інгредієнти для якого завжди знаходяться під рукою у будь-якої господині.

Покроковий рецепт

Робимо начинку. Картоплю миємо, чистимо, заливаємо окропом, солимо і ставимо варитися. Коли картопля звариться, робимо з нього картопляне пюре з додаванням молока і вершкового масла. Можна додати обсмажену цибулю, але я роблю без цибулі – дитячий варіант цієї страви.


Робимо тісто. У великій мисці збиваємо 2 яйця, 1 склянку теплого молока, 2 ст. л. цукру, 1 чайну ложку солі, 100 г розтопленого вершкового масла. Поступово додаємо борошно. У мене пішло 500 грам. Замішуємо густе тісто. Накриваємо рушником і залишаємо відпочивати на 30 хвилин.

Тісто ділимо на дві частини. Беремо одну частину і катаємо товсту ковбаску, ріжемо її на 20 частин. Кожну частину розгортаємо в тонкий коржик діаметром приблизно 15 див.



Нагріваємо сковороду. Коржі потрібно обсмажувати на сухій сковороді, але я трохи змащую сковороду маслом, щоб були по-соковитіше. Обсмажуємо з кожної сторони по 1 хвилині. На гарячий корж кладемо начинку і звертаємо коржик навпіл.

З цієї кількості тесту повинно вийти близько 40 – 45 штук. Сервіруємо, кличемо всіх на чай. Можна подати з розтопленим вершковим маслом. Приємного апетиту!