Лагман — поширена страва в Середній Азії. Воно містить узбецьку, таджицьку та дунганскую варіації. Страви цих кухонь дуже схожі і відрізняються лише деякими складом продуктів.
Інгредієнти
Для локшини: | |
Борошно – 500 р. | |
Яйце – 1 | |
Сіль – 0,5 ч. л | |
Вода – 0,75 склянки | |
Для підливи з фаршем: | |
Фарш яловичий – 500 р. | |
Сало – 150 р. | |
Морква – 2 шт. | |
Перець – 2 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 головка | |
Часник – кілька зубчиків | |
Червоний перець – 1 ч. л. | |
Чорний перець – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком |
Блюдо складається з 2-ух основних процесів приготування. Спочатку готуємо локшину, потім готуємо ваджу – тушкуємо фарш з морквою, цибулею і перцем. Перед подачею все це об’єднують в одній тарілці.
Лагман зручний тим, що можна самому регулювати густоту страви. Так і локшину можна розкачати на свій смак, тонший або тольше та необхідної довжини.
Покроковий рецепт
Замісити круте тісто з інгредієнтів для тіста. Скачати тісто в кулю, накрити серветкою і дати “відпочити” 15 хвилин.
Потім розрізати тісто на великі шматки, розкачати в тонкий шар кожен. Порізати соломкою (розміри визначайте самі).
Відварити локшину в підсоленій воді. Потім воду злити в окрему каструльку (вона нам стане в нагоді). Саму локшину промити в проточній воді. Після, перекласти лапшичку в друшляк і дати стекти зайвій воді.
Бажано збризнути локшину рослинним маслом, щоб вона не ущільнилася і не стала одним грудкою.
Всі овочі помити, якщо потрібно почистити, порізати великими кубиками, цибулю можна порізати подрібніше.
У казані на розпеченому салі обсмажити яловичий фарш. Потім додати нарізані кубики овочів.
Все обсмажити. Овочі з фаршем, посолити, приправити часником та іншими прянощами. Додати 1,5 склянки бульйону, в якому була зварена вермішель і тушкувати на невеликому вогні близько 30 хвилин.
Перед подачею прогріти приготовлену раніше локшину (занурити на кілька хвилин в окріп). Викласти локшину в глибокі тарілки. Зверху викласти овочі з яловичим фаршем. Подавати до столу.