Суп з цвітної капусти дуже корисний, адже всі прекрасно знають про величезну кількість вітамінів, що знаходяться в цьому овочі. Наприклад – це один з рекордсменів за вмістом вітаміну C та ін.
Інгредієнти
фільтрована вода чиста – 800 г | |
цвітна капуста – кілька суцвіть, близько 200 г | |
картопля – 4 шт | |
морква – 1 шт | |
цибуля ріпчаста – 1 шт | |
солодкий болгарський перець – 1 шт | |
сіль – пів ч. л. | |
цукор – 1 щіпка | |
чорний мелений перець – 1 щіпка | |
рослинна олія (оливкова, соняшникова) – 2 ст. л. | |
вершкове масло – 0.5 ст. л. |
Цей супчик вариться дуже швидко і легко, мінімум інгредієнтів робить рецепт незамінною шпаргалкою на кожен день хазяєчкам, які хочуть балувати своїх близьких смачною і приносить користь їжею.
У цього виду капусти є трохи специфічний запах і присмак при варінні, що б пом’якшити смак готового блюда, треба… Але про це в кінці рецепта, приступимо.
Покроковий рецепт
Потрібно підготувати необхідні продукти і поставити на вогонь каструлю з водою для закипання. Поки вода гріється почистимо картопля, морква, цибуля, перець наріжемо кубиками картоплю. У окріп потрібно всипати подрібнену картоплю.
Коли вода з картоплею починає закипати, то зверху утворюється пінка, яку потрібно зібрати. Солимо відвар, додаємо дрібку цукру і зменшуємо вогонь.
Слідом за картоплею пірнає цвітна капуста, все закипає і далі варять на середньому вогні хвилин 10. В цей час додаємо лавровий лист.
Не гаючи часу, тремо на крупній тертці моркву і ріжемо кубиками цибулю. Ці подрібнені овочі теж кладемо в суп.
Поки все кипить і вариться, ріжемо соломкою солодкий перчик і теж відправляємо в окріп.
Вливаємо 2 ложки будь-якого рослинного масла. І що б пом’якшити і поліпшити смак капустяного супу кладемо пів столової ложки вершкового масла. В кінці додаємо мелений перець. Вимикаємо вогонь під готовим блюдом, даємо настоятися і просочитися 10-15 хвилин.
Насипаємо супчик з прекрасним ароматом і красивим кольором в тарілку, тоді вже порції за бажанням прикрашаємо зеленню.