Легкий рецепт дуже ситного обіду – Лагман

Легкий рецепт дуже ситного обіду – Лагман – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

До недавнього часу (напевно, як і багато з Вас) я навіть не підозрював про існування цієї страви і, будучи істориком, знав тільки, що Лагманами називали законоговорителей в середньовічній Швеції. Але одного разу, приїхавши до бабусі, я виявив у неї в шафі стару книгу з східними рецептами. Зацікавився і почав гортати.

А потім несподівано для себе виявив серед них дуже незвичайний, який мені сподобався. Я ще був здивований, мовляв, локшина, та ще й з овочами. “Дуже заманливо!” – подумав я і вирішив приготувати.

Для його приготування потрібні баранина, редька, цибуля, квасоля, баклажани, стручковий перець, часник і локшина. (Дуже важливо, що в страві використовується тільки домашня локшина, і є можливість відпрацювати навик її приготування, адже це так просто. Берете 200 гр. борошна, додати 1 ч. л. солі і все перемішуєте з 100 мл води. Вымешиваете тісто, розкатуєте, злегка присыпаете борошном і залишити на 10 хвилин. Згортаєте в рулет і разрезаете. Отримані смужки розкладаєте на широку поверхню і сушіть 10-15 годин). Але я трохи зніяковів, бо не дуже люблю редьку і часник, а перебуваючи в даний момент у глушині, не можу знайти ні баранини, ні стручкового перцю. Тоді до мене прийшла ідея його трішечки проредагувати. Рецепт мого видозміненого лагмана з покроковим фото нижче…

Покроковий рецепт