Поставити каструлю з водою для кипіння. В цей час очищаємо і нарізаємо картоплю кубиками або як вам більше подобається, але не дрібно, щоб не розварилася.
Кидаємо картоплю в киплячу воду. Чистимо і тремо на тертці моркву, цибулю ріжемо кубиками, шампіньйони шматочками. Часник як і моркву тремо на тертці, так він краще віддасть свій аромат при пассеровке.
Розігріваємо сковорідку, наливаємо масло і відправляємо пассероваться на 5 хвилин моркву, цибулю, часник і гриби.
Готуємо фарш для фрикадельок, у мене з курінного філе, який залишився після приготування інших страв. У складі цибулю, часник і яйце. Яйце не обов’язково. М’ясо теж будь-який, але краще курка або індичка, у нас же легкий суп.
У киплячу воду з картоплею відправляємо наші овочі з грибами зі сковороди.
Відразу ж додаємо в киплячий суп фрикадельки або просто шматочки фаршу, зелень і спеції. Обов’язково додайте сухі трави (італійські, прованські або просто суміш).
Закриваємо кришку і на повільному вогні залишаємо кипіти хвилин 10-15.
Даємо настоятися мінімум 10 хвилин. Можна подати зі сметаною або йогуртом.
Приємного апетиту!