Лінива запіканка з пельменів

Лінива запіканка з пельменів – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гості на порозі, а на приготування немає часу!?! Здивуйте їх смачним і ситним блюдом – запіканкою з пельменів.

Інгредієнти

Пельмені заморожені – 500-700 гр
Сир – 200 гр
Сметана – 250 гр
Молоко/вершки/вода – 200 мл
Яйця – 2-3 шт
Масло вершкове – 20 гр Для змащування форми
Цибуля – 2-3 шт
Масло рослинне – 1-2 ст ложки Для смаження
Сіль, перець – За смаком
Зелень – 2-3 гілочки Петрушки/ кріп за бажанням

Як приготувати Лінива запіканка з пельменів

Запіканка з пельменів – ситне і смачне блюдо “на швидку руку”. Готувати можна в духовці, мультиварці, в СВЧ-печі і навіть на сковороді. Основні інгредієнти — пельмені, сир, яйця, цибуля, вершки/молоко або сметана. Решта – зелень, гриби, помідори-на Ваш смак.

Покроковий рецепт

Готуємо інгредієнти для запіканки (кількість в рецепті зазначено приблизно), орієнтуйтеся на свою форму для запікання.

Чистимо і ріжемо цибулю півкільцями або четвертинками, кому як подобається. Обсмажуємо на сковороді до золотистого кольору.

Поки смажиться цибуля, включаємо духовку і ставимо в неї форму для запікання буквально на кілька хвилин, щоб форма прогрілася, і пельмені до неї не прилипли. Підігріту форму змащуємо маслом і викладаємо пельмені в один шар. Солимо, перчимо.

Зверху на пельмені викладаємо цибулю.

Готуємо заливку: у окремому посуді збиваємо яйця зі сметаною, додаємо молоко, трохи солі і перцю( можна використовувати будь-які спеції на Ваш смак).

Заливаємо нашу запіканку з пельменів.

На великій тертці натираємо сир (чим більше, тим краще) і засипаємо зверху на запіканку.

запікаємо 40 хвилин

Ставимо в розігріту духовку 200 градусів на 40 хвилин. Перед подачею на стіл ліниву запіканку з пельменів посипати зеленню.

Ось і ВСЕ!!! Наше чудове блюдо з пельменів з сирною шапкою готово. Подавати потрібно гарячим і зі сметанкою. Балуйте своїх рідних і близьких!