Корисний та смачний обід для любителів азіатської кухні
Інгредієнти
Куряче філе – 300 гр | |
Соєвий соус – 50 мл | |
Вода – 50 мл | |
Часник – 2-3 зубчики | |
Імбир свіжий – 5 гр | |
Мед – 1 ст л | |
Кунжут – 3 гр | |
Болгарський перець (червоний) – 1/2 овочу | |
Болгарський перець (жовтий) – 1/2 овочу | |
Морква – 1 середнього розміру | |
Удон (пшенична локшина) – 120 гр | |
Сіль – за смаком |
Японська кухня усе більше набирає популярність в Росії. Хтось вже готує роли і суші вдома, але сьогодні я пропоную всім, хто любить замовляти WOK-локшину, спробувати приготувати її самостійно вдома!
Покроковий рецепт
Готуємо всі інгредієнти. Що стосується овочів (перець та моркву), то тут можна орієнтуватися додатково на свій смак: наприклад, можна додати баклажан або кабачок.
Дуже-дуже дрібно нарізаємо часник і імбир. При бажанні можна також скористатися чесноковыжималкой.
Змішуємо разом нарізаний часник і імбир з соєвим соусом, водою і медом. Все дуже ретельно перемішуємо і даємо трохи настоятися.
У цей час нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки, на мій погляд найкраще у вигляді смужок.
Далі виливаємо наш соус на сковорідку. На невеликому вогні доводимо до кипіння, після чого викладаємо нарізане куряче філе. Після накриваємо кришкою і залишаємо гаситися на повільному вогні.
У цей час нарізаємо соломкою овочі: в моєму випадку це моркву і перець.
Коли соус википів десь на половину додаємо нарізану моркву, перемішуємо і знову накриваємо кришкою.
Поки гаситься курка з морквою, в цей час можна поставити варитися удон (дотримуйтесь інструкції на упаковці): запустити локшину в киплячу солону воду і варити приблизно 6 хвилин, періодично помішуючи.
Не забуваємо періодично помішувати і курку з морквою. Коли соус майже випарувався, в самому кінці додаємо до курки перець і тушкуємо ще хвилин 5-10, поки перець не стане м’яким.
Змішуємо готову курку з овочами і зварений удон і перемішуємо.
Перед подачею при бажанні можна посипати кунжутом. Приємного апетиту!