Локшина удон з куркою теріякі

Локшина удон з куркою теріякі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Корисний та смачний обід для любителів азіатської кухні

Інгредієнти

Куряче філе – 300 гр
Соєвий соус – 50 мл
Вода – 50 мл
Часник – 2-3 зубчики
Імбир свіжий – 5 гр
Мед – 1 ст л
Кунжут – 3 гр
Болгарський перець (червоний) – 1/2 овочу
Болгарський перець (жовтий) – 1/2 овочу
Морква – 1 середнього розміру
Удон (пшенична локшина) – 120 гр
Сіль – за смаком

Як приготувати Локшина удон з куркою теріякі

Японська кухня усе більше набирає популярність в Росії. Хтось вже готує роли і суші вдома, але сьогодні я пропоную всім, хто любить замовляти WOK-локшину, спробувати приготувати її самостійно вдома!

Покроковий рецепт

Готуємо всі інгредієнти. Що стосується овочів (перець та моркву), то тут можна орієнтуватися додатково на свій смак: наприклад, можна додати баклажан або кабачок.

Дуже-дуже дрібно нарізаємо часник і імбир. При бажанні можна також скористатися чесноковыжималкой.

Змішуємо разом нарізаний часник і імбир з соєвим соусом, водою і медом. Все дуже ретельно перемішуємо і даємо трохи настоятися.

У цей час нарізаємо куряче філе на невеликі шматочки, на мій погляд найкраще у вигляді смужок.

Далі виливаємо наш соус на сковорідку. На невеликому вогні доводимо до кипіння, після чого викладаємо нарізане куряче філе. Після накриваємо кришкою і залишаємо гаситися на повільному вогні.

У цей час нарізаємо соломкою овочі: в моєму випадку це моркву і перець.

Коли соус википів десь на половину додаємо нарізану моркву, перемішуємо і знову накриваємо кришкою.

Поки гаситься курка з морквою, в цей час можна поставити варитися удон (дотримуйтесь інструкції на упаковці): запустити локшину в киплячу солону воду і варити приблизно 6 хвилин, періодично помішуючи.

Не забуваємо періодично помішувати і курку з морквою. Коли соус майже випарувався, в самому кінці додаємо до курки перець і тушкуємо ще хвилин 5-10, поки перець не стане м’яким.

Змішуємо готову курку з овочами і зварений удон і перемішуємо.

Перед подачею при бажанні можна посипати кунжутом. Приємного апетиту!