Ніжна рибка у власному соку.
Інгредієнти
Філе лосося – 2 шт | |
Розмарин – 1 ч. л. | |
Гірчиця – 3 ч. л. | |
Лимон – 1 шт | |
Сіль – За смаком | |
Оливкова олія – 2 ч. л. |
Часом так хочеться відпочити від кухонних справ, але і без вечері залишати сім’ю не можна. В такому випадку допоможе простий, швидкий і дуже смачний рецепт запеченого лосося в духовці. Блюдо виходить соковитим і ніжним, при запіканні риба зберігає свої корисні властивості і радує домочадців чудесним запахом і смаком. Для цього Вам потрібно буде готове філе лосося без шкіри, духовка і п’ятнадцять хвилин вільного часу.
Покроковий рецепт
Включити духовку для розігріву до 200 градусів. Підготувати філе лосося. Видалити шкіру, кісточки, насухо промокнути серветками. Лимон нарізати часточками.
Зробити з фольги човник з бортиками. Це необхідно для того, щоб сік при запіканні не розтікався по формі.
Змастити за допомогою пензлика рибку оливковим маслом, гірчицею.
Зверху посипати розмарином. Можна використовувати подрібнену приправу, а можна покласти цілі гілочки.
Викласти лимончик.
Повністю закрити рибку фольгою зверху і прибрати в духовку на 45 хвилин.
Намагайтеся не перетримувати рибу в духовці. Як тільки побачите, що сік починає випаровуватися вимикайте духовку. Інакше рибка вийде сухою.
Подавайте з улюбленим гарніром. Приємного апетиту!