Макарони аля по-флоцки з лівером – це дуже смачне і корисне блюдо, яке дуже легко готується.
Інгредієнти
свиняче легке – 700 гр | |
серце – 300 гр | |
цибуля ріпчаста – 2 шт | |
рослинне масло – для смаження | |
сіль – за смаком | |
перець чорний мелений – за смаком | |
макарони – 800 гр | |
вершкове масло – 50 гр |
Готувати фарш з ліверу можна з будь-яких субпродуктів: легеня, печінка, серце. Можна використовувати окремо, а можна їх комбінувати на свій смак. Чисто з печінки робити такий фарш не рекомендую, вийде сухувато, а ось у поєднанні з іншими продуктами – пальчики оближеш.
Покроковий рецепт
Першим ділом підготуємо субпродукти. Наріжемо шматками і добре промиємо в проточній воді.
Заливаємо окропом, солимо і варимо до готовності на повільному вогні, приблизно хвилин 40. Перевірити готовність можна виделкою – легко протикається, значить готово. Зварені субпродукти охолоджуємо.
Ріпчасту цибулю чистимо, миємо у воді і нарізаємо кубиками. Обсмажуємо на рослинному маслі в сковороді до золотистого кольору.
Остиглі легені і серце прокручуємо через м’ясорубку і додаємо до підсмаженої цибулі.
Додаємо перець, можливо треба ще підсолити, то підсолимо. Перемішуємо, можна додати трохи бульйону і вершкового масла, щоб фарш був більш соковитим.
Відварюємо макарони, для цього в киплячу, підсолену воду закидаємо макарони, перемішуємо, щоб вони не прилипли до дна каструлі і після закипання варимо хвилин 10. Зливаємо воду через друшляк, промиваємо проточною холодною водою. Даємо стекти воді повністю. Додаємо фарш з ліверу, перемішуємо і подаємо до столу. Приємного апетиту!