Вперше супчик спробувала в пологовому будинку. Мені він настільки сподобався, що я стала частенько його готувати. Це ідеальний варіант розвантажувального харчування після свят, а головне ситно.
Інгредієнти
Вода – 5 л | |
Морква – 1 велика | |
Цибуля – 2 середніх цибулини 1 велика | |
Картопля – 3 шт | |
Крупа манна – 1 стакан | |
Сіль – за смаком | |
Лавровий лист – 1 листочок | |
Духмянный горошок – 3 горошини | |
Зелень – за смаком | |
М’ясо – 300-500 г |
Шалено просто готуватися!
Підійде і для дитячого харчування!
Покроковий рецепт
Для початку поставити на плиту газову воду, щоб вона закипіла. Тим часом порізати на невеликі шматочки м’ясо. Як тільки вода закипіла, посолити і відправити м’ясо. Нехай тушкуватися до напівготовності. При необхідності зняти шум.
Поки м’ясо вариться можна підготувати інші інгредієнти. І так, очистити від шкірки картоплю, помити і порізати соломкою. Якщо вже напівготове м’ясо, то можна відразу і додати в суп.
Потім моркву очистити, вимити і також порізати соломкою або ж полуколечками, на вибір. Відправити слідом за картоплею.
Потім почистити цибулю. Так як у мене всі овочі соломкою, то і цибулю я різала соломкою. А взагалі можна дрібно порубати, як на зажарку і будуть різноманітні форми овочів в супчику. Це буде цікаво дітям. Так само відправити в каструлю.
Нехай все трохи покипить. Як тільки морква стане м’якою, то можна покласти спеції і зелень (я брала сухий кріп). Спробувати на смак, при необхідності досолити. Після цього я брала склянка манної крупи і заливала її холодною кип’яченою водою, цей маневр страхує мене від появи в супі грудочок. Всю рідину виливаю в каструлю. Доводжу до кипіння і вимикаю.
Страву можна відразу подавати, можна прикрашати зеленню або скибочками чорного хліба.
На замітку: манну крупу можна брати більше або менше, все залежить від того, яку консистенцію віддаєте перевагу. Також на густину впливає час варіння з крупою, тому не бажано довго тримати на вогні, після засинання, інакше потім буде каша.