Буває так, що борщ набрид, суп набрид, думаєш… що ж робити, як ще збагатити своє меню? Нам можуть допомогти коренеплоди.
Інгредієнти
Буряк – 2-3 буряка | |
Для маринаду: | |
сіль кухонна (перший помел) – одна ст. ложка | |
оцет (можна яблучний, навіть краще), – одна ст. ложка | |
перець запашний – 5-8 горошин | |
гвоздика – 2-3 штучки | |
часник – три зубчики | |
цибуля ріпчаста – 1 невеликий |
В городі виросло багато буряків і зараз ми приготуємо маринований буряк. До речі, для цієї мети найбільше підходить такий сорт буряка як циліндр, тому що такий вид буряків зручніше різати.
Покроковий рецепт
Спочатку буряк потрібно відварити до напівготовності. Моєму, кладемо в воду, доводимо до кипіння і варимо поки вона не почне з працею входити в буряк. Зазвичай для цього потрібно поварити 25 хвилин.
Коли буряк доварилась до напівготовності, виймаємо її з води, даємо охолонути, очистити від шкірки, ріжемо великою соломкою. Можна різати будь-яким іншим способом, це справа особистого смаку. Складаємо порізану буряк в банку.
Далі готуємо маринад. Для маринаду на 1 літр води беремо:
– кухонна сіль (перший помел), одна ст. ложка;
– оцту (можна яблучний, навіть краще)- одна ст. ложка;
– перець запашний – 4-5 горошин;
– гвоздика – 2-3 штучки;
– часник – три зубчики.
– цибуля ріпчаста, нарізану півкільцями
У киплячу воду додаємо всі складові маринаду крім оцту, даємо покипіти 3 хвилини, додаємо оцет. Тепер заливаємо маринадом буряк і закриваємо кришкою.
Залишаємо нашу банку при кімнатній температурі дня на два. Потім можна спробувати. Якщо смак вам подобається, то все готово, просто прибираємо в холодильник.