Рецепт вказано на одну трилітрову банку.
Інгредієнти
Капуста – 1 качан Капусту потрібно покласти стільки, скільки поміститься в трилітрову банку. | |
Морква – 2 шт | |
Сіль – 3 ст. ложки Сіль потрібно брати велику. | |
Цукор – 3 ст. ложки | |
Аспірин – 3 таблетки | |
Лавровий лист – 3 шт | |
Чорний перець горошком – 6 шт |
Це дуже старовинний рецепт, чудове частування на будь-який випадок, що завжди йде на ура. Цим рецептом користувалися ще наші бабусі, додаючи в заготівлі аспірин. Рецепт без звичних нам консервуючих засобів, але не дивлячись на це зберігатися він дуже добре!
Покроковий рецепт
Знімаємо з качана верхні листки і шаткуємо капусту.
Трьом вимиту моркву з допомогою великої терки.
Змішуємо морквяну і капустяну нарізку.
Обдаємо банку окропом, засипаємо третину цукру, солі, перцю, лавровий лист і таблетку аспірину. Заповнюємо половину банки капустою, трамбуем і повторюємо закладку ще два рази.
Наливаємо окріп “по плечики” через п’ять хвилин доливаємо доверху і закатуємо.