Маринований курча тютюну, на сковороді під пресом

Маринований курча тютюну, на сковороді під пресом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Це звичайний рецепт курчати тютюну, смаженого на грилі під пресом. Але вся фішка в тому, що птицю ми попередньо промаринуем в ароматному кисло-солодкому соусі.

Покроковий рецепт

Змішайте всі інгредієнти для маринаду. Відрегулюйте смак маринаду, додаючи більше або менше меду і лайма.

Покладіть курчати або молоду курку на обробну дошку. Використовуючи ножиці для птиці або потужні кухонні ножиці, розріжте птицю. Видаліть зайвий жир з порожнини. Натискаючи на кістки грудей розплющить птицю. Покладіть його у великий закривається пластиковий пакет з маринадом на 150 мл. Закрийте пакет. Покрийте всю курку маринадом, масажуючи її і перевертаючи пакет. Охолодіть протягом 1-2 годин.

Розігрійте сковороду, змащену маслом.

Вийміть курку/курчати з пакета. Потрібно, щоб зайвий маринад стек. Покладіть курку на сковороду гриль, змащену маслом, шкірою вниз. Укладіть прес. Якщо у вас немає спеціального пристосування, можна покласти тарілку, а на неї поставити вантаж. Смажити під пресом, поки на птахові не будуть чітко видні сліди гриля. Переверніть курку.

Знову поставте прес, зменшіть вогонь до середнього і продовжуйте готувати ще 15 хвилин.

Змастіть залишилися маринадом. Продовжуйте готувати протягом 10-15 хвилин або поки м’ясо не буде повністю готове. Готовність можна перевірити термометром. Вставте в саму товсту частину стегна термометр, має показувати 70-75 ° C.

Перекладіть курчати (курочку) на обробну дошку. Дайте постояти 5 хвилин і вже потім розріжте. Подавати з овочами та картоплею.