Відмінні закусочні медальйони.
Інгредієнти
свиняча вирізка – 340 г | |
горіхове або оливкова олія – на свій розсуд | |
дуже соковитий помідор з щільною м’якоттю великий – одна штука | |
тонкомолотий перець чорний – на свій смак | |
рубані горіхи волоські – 56 г | |
терта сирна маса – 120 г | |
кухонна сіль – на смак | |
жирна сметана – п’ять ст. ложок |
Для святкового столу відмінно підійде закуска у вигляді медальйонів, приготованих з соковитою свинячої вирізки з сиром і помідорами.
Покроковий рецепт
Медальйонами поперек волокон нарізати промиту свинячу вирізку, далі всі шматки м’яса окремо трохи відбити через плівку, приправити невеликою кількістю перчика і зовсім небагато посолити, з обох боків обсмажити.
Помідор вимити й нарізати кружечками, число яких повинно дорівнювати обов’язково кількістю свинячих медальйонів, потім підготувати миску, в неї викласти в дуже густу сметану, насипати терту сирну масу, а також подрібнені горіхи, перемішати все.
Потім підготувати лист середнього розміру, застелити його промасленим пергаментом, викласти свинячі медальйони, на кожну шматок свинини покласти по одному кружечку помідора, зверху рівними порціями розкласти сметанно-сирну масу з горіхами, розподілити її.
Поставити медальйони в духовку і запікати при 190 градусах протягом семи хвилин до утворення рум’яної скоринки, потім перекласти приготовану м’ясну закуску на сервірувальне блюдо, прикрасити цілими листочками який-небудь зелені і подавати до столу.