Рецепт приготування риби під овочевий шубкою є простим і доступним, а головне-смачним!
Інгредієнти
Минтай – 1 тушка Кількість риби берете виходячи з кількості порцій | |
Морква – 1 велика | |
Помідори – 1 шт | |
Перець солодкий – 1/2 шт | |
Сметана – 2 столові ложки | |
Сир – 70 гр | |
Спеції (сіль, перець, та ін) – за смаком |
Ні для кого не секрет, що риба є кладезью вітамінів і мікроелементів. А правильно приготовлена риба не тільки збагатить наш організм корисними речовинами, але і порадує нас чудовим смаком.
Наш рецепт відмінно підійде як для обіду, так і для легкої вечері, так як не буде відчуття тяжкості перед сном. Приготування страви не займе багато часу, рецепт є простим і доступним, і що важливо, дуже смачним. Для готування можна вибрати будь-який сорт риби, кому як подобається. В нашому випадку, це минтай.
Покроковий рецепт
Рибу розморожуємо, миємо під струменем холодної води, чистимо від плавників і розрізаємо на шматки. Готуємо інші інгредієнти: моркву миємо і чистимо, натираємо на крупній тертці, так само моєму солодкий перець і томат, готуємо приправи (сіль, перець, паприка, базилік, прованські трави тощо), сметану і сир.
Рибу добре натираємо сіллю, перцем, приготованими приправами.
Посуд для запікання змащуємо рослинним маслом, кладемо туди рибу, раставляя шматочки недалеко один від одного.
Шматочки риби змащуємо сметаною, кладемо овочі по порядку (кому як подобається!): в нашому випадку, солодкий перець(ріжемо смужками), помідори (ріжемо кружочкми), морква (натерта на крупній тертці). Далі кладемо сир, натертий на крупній тертці (сир можна брати будь-яку).
Блюдо щільно накриваємо фольгою і ставимо в заздалегідь розігріту духовку (до 180С) на 25-30 хвилин. Риба буде гаситься у власному соку під овочевий шубкою.
Дістаємо нашу страву з духовки, розкладаємо по тарілочках. Приємного Всім апетиту!