Базовий рецепт приготування тушкований риби-минтая, із заправкою з моркви і цибулі.
Інгредієнти
Риба минтай – 2 шт. | |
Морква – 1 шт середня | |
Цибуля – 1 шт середня | |
Сіль – 5-10 г | |
Розмарин – 5-10 г | |
Чорний перець гороховий – 8-10 шт | |
Лавровий лист – 1 шт | |
Вода – 200 мл |
Дуже простий спосіб приготування риби, одночасно будучи найпоширенішим і доступним з незапам’ятних часів.
Мені він завжди подобався своєю приналежністю до дієтичних столів і різноманітністю можливостей приготування.
Цей рецепт є базовим, і може зазнавати зміни в плані приправ, способу заправки і звичайно подачі. Крім перерахованого можна використовувати як філе минтая так і рибу з кістками, попередньо випатрану і оброблену від плавників.
Покроковий рецепт
Тушку риби очистити від плавників, порізати шматками до 3-4 див. Викласти у високу сковороду або сотейник. Залити водою.
Поставити на вогонь близько 45 градусів.
Додати лавровий лист, посолити, поперчити.
Через хвилин 10-15 хвилин акуратно переверніть шматочки риби. Посипте розмарином і накрийте кришкою.
Тим часом, на середній тертці готуємо морква, шаткуємо цибулю.
Морква викладаємо на сковороду, додаємо кілька ложок бульйону з-під риби або столову ложку рослинної олії. Сама я роблю на бульйоні. Ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи.
Можна додати кілька крапель лимонного соку або кислоти в рибу і моркву. Додаємо цибулю до моркви. Не забуваємо помішувати!!! Інакше цибулю швидко може пригоріти!
Як тільки цибуля придбав золотистий колір наша заправка готова!!!
Викладає на тарілку кілька шматочків риби, зверху додаємо заправку!!!
Це базовий варіант гасіння риби минтай!!!