Секрет цього салату полягає в маринаді, який надає тонкий аромат і незвичайний смак риби!
Інгредієнти
Для маринаду: | |
Лимон – 1ст.л. | |
Соєвий соус – 1ст.л. | |
Оливкова олія – 1 ст. л. (або рослинне) | |
Для соусу: | |
Кетчуп – 1ч.л. | |
Майонез – 1ч.л. | |
Коньяк – 1/2 ч. л. | |
Для салату: | |
Червона риба – 30 г | |
Морква – 1 шт. (відварна) | |
Картопля – 1 шт. (відварена | |
Зелений горошок – 3 ч. л. | |
Яблука – 3 ч. л. | |
Крабове м’ясо – 3 ч. л. | |
Майонез – 20-30 г | |
Листя салату – 1 лист |
Незважаючи на велику кількість кроків та інгредієнтів, що цей салат досить просто готується. А перше, що ви почуєте від своїх гостей це вигук «О-О-О!» і це варто того!
Покроковий рецепт
Готуємо маринад. У глибоку посудину наливаємо оливкову олію.
Соєвий соус.
Сюди ж сік лимона.
В цьому маринаді замочуємо нашу рибу. Достатньо буде 15-ти хвилин.
Поки риба маринується підготуємо всі інгредієнти для начинки. Не крупно, наріжемо кубиками варену моркву, яблуко (можна очистити від шкірки). Наріжемо крабове м’ясо. Натремо на крупній тертці відварну картоплю. Кріп дрібно порубаємо.
Рибу вистилаємо по внутрішніх краях і дна чашки.
Шар моркви. Тонкий шар картоплі. Сітка майонезу. Потім шар зеленого горошку. (Соліть шари по своєму смаку. Я ж шари не солила.)
Шар яблук. Майонез.
Крабові палички.
Закрити рештою частинами риби салат. Зверху прикласти лист салату. Додати плоску тарілку і…
…і перевернути. Зняти чашку.
Зробимо соус для салату. Змішаємо кетчуп і майонез в рівних частинах, додавши трохи коньяку (за смаком). Соус готовий, він додасть пікантності страві.
Тепер прикрасимо нашу тарілочку соусом і часточкою лимона. А мішечок присипаємо дрібно порізаним кропом. Насолоджуйтесь!