Відокремлюємо жовтки від білків.
Білки збиваємо до піків. Жовтки розтираємо з цукром і дрібкою солі.
Додаємо тепле молоко, жовтки і розмішуємо.
Туди ж додаємо просіяне борошно з розпушувачем і добре перемішуємо. Повинна вийти консистенція густої сметани.
Вливаємо в тісто окріп, одночасно розмішуючи.
Додаємо 1 ложку масла. Якщо виходить дуже густе тісто, то додайте ще окропу.
З’єднуємо білки з тестом, акуратно перемішуючи, щоб не втратити пишність.
Розігріваємо сковороду з олією.
Виливаємо тісто на сковороду і розподіляємо, щоб вийшов млинець.
Обсмажуємо з одного боку 2-3 хвилини і акуратно перевертаємо. Печемо ще 1 хвилину.
Млинець викладаємо на блюдо і приступаємо до наступного. При необхідності додаємо ще масла на сковороду.
Млинці готові. Можна подавати з варенням, згущеним молоком або сметаною. Приємного апетиту!