Швидкий і простий рецепт, під силу навіть молодої господині. Може бути приготований на обід, вечеря, відмінно поєднується з пивом, прекрасно підходить для дитячого столу.

Інгредієнти
| Мойва – 600 Беріть з запасом на всю сім’ю. | |
| Лимон – 1 шт Можна замінити концентрованим лимонним соком | |
| Масло рослинне – 1 ст. л. Для змазування дека | |
| Сіль, перець, спеції – щіпка Будь-які спеції за смаком |
А чи знаєте ви, що маленька морська риба мойва нічим не поступається лососеві за своїм корисним властивостям. Навіть має переваги, такі як: низька калорійність, швидкість приготування, низька ціна. А ще вона є одним з небагатьох продуктів, вживання якого сприяє зниженню рівня цукру в крові. Отже, для приготування запеченої мойви бажано розморозити її заздалегідь в холодильнику, так вона краще збереже свою структру. Можна почистити від нутрощів (яких там дуже мало), а можна запекти цілком. Тим більше велика частина риб з ікрою, яка так само дуже смачна.
Покроковий рецепт

Подтаявшую рибку промиваємо теплою водою. Можна почистити від нутрощів, відрізати голови. Але я залишаю як є.

Змащуємо деко невеликою кількістю рафінованої олії.


Викладаємо мойву в один шар, рясно поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю і спеціями за смаком. У мене це куркума, лимонний сік, чорний перець.

Запікаємо рибу в духовці протягом 30-40 хвилин при температурі 200%. Рибний аромат і рум’яна кірочка підкажуть вам про готовність страви.

Подати до столу можна зі свіжими овочами. Сервірувати зеленню, лимоном. Приємного апетиту!
