Мусака болгарська

Мусака болгарська – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гастрономічне розмаїття вечері, легке, приємне і корисне. І дуже дешеве за ціною.

Інгредієнти

Картопля – 1 кг
Фарш свинячий – 400 г
Морква – 1 шт середнього розміру
Цибуля ріпчаста – 1 шт невелика цибулина
Молоко тепле – 150 мл
Масло рослинне – 3 ст. ложки для змащування поверхонь
Часник – 2 зубчики
Сіль – 1 ч. ложка
Перець мелений – за смаком

Як приготувати Мусака болгарська

Класична мусака без додавання кабачків – саме таку можна спробувати в будь-якому болгарському ресторанчику на море. Виходить дуже ніжною і смачною: можна помітно для себе з’їсти цілу миску, особливо з кисело мляко.

Покроковий рецепт

Картоплю почистити, якщо бульби великі – то порізати на середні шматочки. Посолити, залити водою і поставити варитися. Час до готовності картоплі займемо підготовкою м’ясної начинки.

Цибулю очистити і порізати кубиками. Моркву натерти на тертці і додати до цибулі.

Додати видавлений часник, сіль і перець.

Сковороду змастити олією і обсмажити на неї фарш, помішуючи, до коричневої скоринки.

Потім додати до фаршу отриману овочеву суміш і обсмажувати до тих пір, поки цибуля не стане золотистого кольору.

Протерти форму для запікання олією і викласти на дно м’ясну начинку.

Сварившейся картоплі дати трохи охолонути. У глибокій ємності залити її молоком і розмолоти в пюре (чим м’якше буде пюре, тим смачніше буде на ньому скоринка після запікання).

Викласти картопляне у форму на приготований фарш і розрівняти його ложкою. Далі відправити мусаку в духовку запікатися при 180 градусах до утворення темно-золотої скоринки (приблизно 20 хвилин).

Прикрасити зеленню і подавати зі сметаною або кефіром.