Спробуємо сьогодні що-небудь новеньке? Наприклад, запекти м’ясо в листковому тісті. Смак “розбавимо” грибами і солодким перцем.
Інгредієнти
Яловичина – 1 кг | |
Листкове тісто – 500 г | |
Гриби печериці – 500 г | |
Ріпчаста цибуля – 1 головка | |
Сіль – за смаком | |
Мелений чорний перець – за смаком | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Рослинне масло – 2-3 столові ложки |
Покроковий рецепт
Необхідні інгредієнти.
запікати близько 1 години
М’ясо промити обсушити, зрізати жили, посолити, поперчити, загорнути у фольгу. Запікати м’ясо при температурі 200 градусів близько 1 години.
Цибулю, болгарський червоний перець і гриби порізати.
На рослинному маслі, на невеликому вогні обсмажити до прозорості цибулю.
Потім додати болгарський перець, смажити ще 2 хвилини.
Додати гриби, смажити 10-15 хвилин (поки не випарується рідина). Посолити за смаком, перемішати, зняти з вогню.
Розкачати тісто. Викласти 2/3 начинки.
На начинку в центр викласти готове, вже остигле м’ясо.
На яловичину викласти залишилися смажені гриби з перцем.
запікати близько 20-30 хвилин
Краї тіста акуратно підняти і защипнути по центру і боків. Форму вистелити фольгою або пергаментним папером, викласти швом вниз тісто, з м’ясом і начинкою. Запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 20-30 хвилин (краще тісто накрити зверху пергаментним папером).
За 3-5 хвилин до закінчення готування тісто зверху змастити молоком. Перед подачею на стіл дати м’ясу відпочити (хвилин 10). Нарізати на порції. Приємного апетиту!