Це рецепт не на швидку руку, т. до у загальній складності вам знадобиться 5 годин. Але результат того вартий!
Інгредієнти
Борошно – 1 кг | |
Вода – 420 г | |
Дріжджі – 7 г 1,5 чайної ложки | |
Цукор – 160 г | |
Сіль – 7 г | |
Яйце – 1 шт. | |
Масло вершкове – 100 г |
Що може бути пленительней аромату свіжоспечених домашніх булочок? Напевно, кожній людині, який відчув цей запах, стає затишніше і тепліше на душі в очікуванні приємної трапези. А якщо ще додати улюблену каву або чай, запросити близьких, то звичайне чаювання перетворюється в справжнє свято. І булочки, про яких піде мова нижче, послужать відмінним доповненням до такого свята. Це рецепт опарного способу приготування тіста, багатоетапний, і він може здатися складним недосвідченим господаркам. Але якщо ви будете дотримуватися послідовність у приготуванні, я впевнена, що у вас обов’язково все вийде!
Перед тим, як приступити до приготування, відкрию вам невеликий секрет: при виготовленні тіста кухонні ваги будуть для вас незамінним помічником, оскільки тут важлива точність, і зайві, або недосыпанные грами інгредієнтів можуть істотно змінити смак і текстуру наших булочок. Ну що ж, приступимо!
Покроковий рецепт
Готуємо опару. До 550 р. борошна додати дріжджі і 320 р. води. Замісити м’яке пластичне тісто (10-15 хвилин).
Ставимо опару для попереднього бродіння на 3-3,5 години до збільшення удвічі. Накриваємо мискою або рушником (кому як зручно).
Після того, як опара збільшилася вдвічі, готуємо другу частину тіста. 160 р. цукру змішуємо з 7 р. солі і додаємо 100 г води, перемішуємо.
Додаємо 1 яйце і 450 г борошна, перемішуємо.
Додаємо опару і вимішуємо 5 хвилин тісто. Кладемо вершкове масло і ще деякий час (хвилин 10) вимішуємо.
Отримане тісто залишаємо на 1 годину, накривши рушником або мискою, так само, як і опару.
Застеляємо деко плівкою для випікання і формуємо з тіста невеликі кульки однакового розміру. Отримані булочки залишаємо на деку 40 хвилин, щоб вони збільшилися вдвічі.
Випікати при 180° в заздалегідь розігрітій духовці 20 хвилин.