Приготувати може кожен, навіть новачок. Нам потрібно всього – куряче філе, одна морква, головка ріпчастої цибулі, сіль, перець за смаком, зелень, два зубчики часнику. Подавати можна з будь-яким гарніром.
Інгредієнти
Куряче філе – 2 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Цибуля ріпчаста – 1 шт. | |
Сметана – 3 ст. ложки Можна більше. Кашу маслом не зіпсуєш. | |
Часник – 2 – 3 зубчики | |
Зелень – За смаком | |
Сіль, перець – За смаком |
Смачне блюдо на кожен день, легка в приготуванні. Ніжне куряче філе, тушковане з овочами, в сметані. Готується швидко. Курочка виходить соковитою і пряної, тане в роті. Не вимагає багато інгредієнтів. Все що треба для цієї страви, знайдеться в будь-якому холодильнику, у кожної господині. Подавати можна з будь-яким гарніром. Добре поєднується з картопляним пюре, вареними макаронами.
Покроковий рецепт
Цибулю, моркву почистити, промити. Куряче філе очистити від шкірки.
Цибулю розрізати навпіл і нарізати півкільцями. Морквину натерти на крупній тертці. Куряче філе добре промити, нарізати довільними невеликими шматочками.
Шматочки курки обсмажити на сковороді або в сотейнику до напівготовності.
До обсмаженої курки додати терту моркву.
До курки і моркви додати цибулю, нарізану півкільцями.
Все перемішати. Смажити все разом до золотистого кольору цибулі (близько 5 хвилин).
До обсмаженою овочам і курячому філе, додати 3-4 столові ложки сметани. Можна більше. Кашу маслом не зіпсуєш.
Все перемішати. Тушкувати курку з овочами 10 хвилин на малому вогні. Додати сіль, спеції за смаком. Додати зелень і часник за 5 хвилин до приготування страви.
Ніжне куряче філе з цибулею і морквою в сметані готово. Приємного апетиту!
Можна подавати з будь-яким гарніром. У мене з картопляним пюре.